RKA - Nyckeltal och jämförelser

Rådet för främjande av kommunala analyser (RKA) är en ideell förening med uppgift att stödja arbetet med uppföljning, jämförelser och analys i kommuner och regioner. Vi erbjuder en öppen databas Kolada.

Aktuellt

 • RKA på KOMMEK 2022

  KOMMEK är landets ledande mötesplats för alla som arbetar med ekonomi och styrning i kommuner och regioner. RKA finns på plats med en monter. Kom gärna förbi oss för att titta på data i den öppna databasen Kolada och diskutera analys och jämförelser. Vi ser fram emot ditt besök hos oss!
 • Andra rapporten om effektivitet i kommuner är publicerad

  Vad vet vi om effektiviteten i landets kommuner? Den 18 februari 2022 lanserade RKA rapport nummer två i serien om Effektivitet i kommuner. Fokus denna gång har varit utvecklingen inom förskola och kommunal grund- och gymnasieskola.
 • Nyckeltal om Effektivitet för regioner

  RKA har lanserat nyckeltal om Effektivitet för regioner med inriktning på hälso- och sjukvård.

Aktuella seminarium och kurser

 1. måndag
  5
  sep

  Grundkurs i Koladas verktyg Jämföraren, september

  En utbildning för dig som aldrig använt databasen Kolada eller som kanske använder Kolada väldigt sällan. Under en timme går RKA igenom de grundläggande funktionerna i verktyget Jämföraren. Det kommer att finnas utrymme att ställa frågor. En kostnadsfri utbildning men anmälan krävs.

  Datum
  5 september 2022
  Tid
  13.00 – 14.00
  Status
  Fullbokat
 2. tisdag
  6
  sep

  Analysera resultaten med Kolada

  RKA arrangerar en tredagarsutbildning med start i september för dig som vill analysera din kommuns verksamhetsresultat med hjälp av nyckeltal i databasen Kolada. Utbildningen ger dig stöd för systematik och arbetssätt i analysarbetet. 

  Datum
  6 september 2022 - 25 oktober 2022
  Tid
  09.00 – 15.30
 3. onsdag
  14
  sep

  Analysera skolresultaten med Kolada

  En utbildning för dig som vill arbeta med analyser och jämförelser av resultat för verksamhetsområdena förskola, grundskola, gymnasieskola och komvux med hjälp av nyckeltal i Kolada. Utbildningen består av tre halvdagar med start hösten 2022.

  Datum
  14 september 2022
  Tid
  09.00 – 12.00

Gå direkt till