RKA - Nyckeltal och jämförelser

Rådet för främjande av kommunala analyser (RKA) är en ideell förening med uppgift att stödja arbetet med uppföljning, jämförelser och analys i kommuner och regioner. Vi erbjuder en öppen databas Kolada.

Det senaste från RKA

  • Verktygen Koll på… är uppdaterade med data

    RKA och Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) har tillsammans arbetat fram ett verktyg som syftar till att ge dig stöd och att få koll på kostnaderna i verksamheten. Nu är datat uppdaterat med uppgifter för 2022.
  • Nyckeltal för Agenda 2030 i Kolada

    Under 2023 har RKA tillsammans med ett antal kommuner och regioner, SKR, länsstyrelsen, myndigheter och organisationer arbetat med en uppdatering och revidering av nyckeltalen Agenda 2030. Resultatet av arbetet är en något utökad nyckeltalslista i Koladas verktyg Jämföraren.

Aktuella seminarium och kurser

  1. tisdag
    19
    mar

    Analysera med hjälp av data från Kolada

    RKA erbjuder en utbildning för dig som vill utveckla ditt analysarbete. Utbildningen ger dig stöd för systematik och arbetssätt i analysarbetet och vi kommer att använda data från den öppna databasen Kolada.

    Datum
    19 mars 2024
    Tid
    09.00 – 12.00
    Status
    Fullbokat
  2. måndag
    25
    mar

    Grundkurs i Koladas verktyg Jämföraren, mars 2024

    En kostnadsfri utbildning för dig som aldrig använt databasen Kolada eller som kanske använder Kolada väldigt sällan. RKA går igenom de grundläggande funktionerna i verktyget Jämföraren. Det kommer att finnas utrymme att ställa frågor.

    Datum
    25 mars 2024
    Tid
    13.00 – 13.45
  3. onsdag
    3
    apr

    Grundkurs i Koladas verktyg Fri sökning, april tillfälle 1

    RKA erbjuder en kostnadsfri utbildning för dig som sällan eller aldrig använt verktyget Fri sökning i databasen Kolada. Du som också känner att du behöver en grundkurs är välkommen. Under utbildningen går RKA igenom de grundläggande funktionerna i verktyget. Det finns utrymme att ställa frågor.

    Datum
    3 april 2024
    Tid
    09.00 – 09.45

Gå direkt till