- Startsida
- Offentlig säker mat
- Egenkontroll
- Avdelningskök, sjukhus
Publicerad 6 november 2020
Avdelningskök, sjukhus
All personal som hanterar mat på avdelningen ska läsa igenom och följa dessa rutiner.
Alla rutiner kring maten bör ha patientens matlust i fokus. Undernäring hos patienter är ett vanligare problem i vården än problem orsakade av bristande livsmedelshygien. Många patienter är extra känsliga för eventuell smitta via mat. Se till att era hygienrutiner samverkar med målet att erbjuda en trevlig måltid. En förutsättning för god hälsa och rehabilitering är ju att patienten äter tillräckligt mycket av den ”säkra maten".
Blankett för egenkontroll i avdelningskök
Förslag till hygienrutiner för maten på sjukhusavdelningen Pdf, 931 kB.
Utbildningar
-
Mathantering på sjukvårdens avdelningar
Detta förslag på kursinnehåll ska ge grundläggande kunskaper om livsmedelshygien på avdelningen.