Publicerad 28 mars 2024

Metodträff 2, Att upptäcka skillnader och reflektera över orsaker

Här hittar du material och information för metodträff 2, Att upptäcka skillnader och reflektera över orsaker.

Information om metodträff 2

Tidsåtgång: Ca 2 timmar

Material:

PPT träff 2 Powerpoint, 2 MB.

Frågor att ställa "Med öppna ögon på mitt ärende" (PDF) Pdf, 418 kB.

Metodträff 2 är uppdelad i två delar. Delarna genomförs med fördel vid samma tillfälle.

Del 1: Skillnader som uppmärksammats

I denna del av metodträffen kommer ni gå igenom exempel på skillnader som uppmärksammades i samband med framtagandet av metodstödet.

Instruktion: Gå igenom powerpointpresentationen för Metodträff 2 samt se filmavsnittet nedan eller via länk i powerpointen. Filmen ger endast exempel på skillnader som har uppmärksammats, gå därför igenom de samlade skillnaderna som följer efter filmen i powerpointpresentationen.

Del 2: Med öppna ögon på mitt ärende

I denna del fördjupar ni er i Med öppna ögon på mitt ärende, som är framtagen för att använda i er vardagliga handläggning som en påminnelse om vad ni behöver beakta för att öka möjligheten till ökad jämställdhet och jämlikhet. Modellen består av frågor att ställa ditt egna ärende, samt en påminnelse om att könsstereotypiska föreställningar och normer påverkar. Med öppna ögon på mitt ärende är uppdelad i mammor och pappor, respektive flickor och pojkar och innehåller frågor att ställa dig själv under handläggningsprocessen.

Instruktion: Gå tillsammans i arbetsgruppen igenom Med öppna ögon på mitt ärende och reflektera tillsammans över hur ni kan använda modellen i er vardagliga handläggning.

Övningsinstruktion inför nästa metodträff: Ni ska med stöd av Med öppna ögon på mitt ärende granska era pågående eller nyligen avslutade ärenden. Syftet med övningen är att upptäcka skillnader i det enskilda arbetet. Skriv ner era upptäckter och reflektioner och ta med till nästa metodträff.

Informationsansvarig

  • Love Nordenmark
    Handläggare

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR








Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.