Publicerad 9 januari 2024

Poddavsnitt #119 Litteratursstråkets medborgarbudget

I Göteborgs Stad har en medborgarbudget om aktiviteter genomförts i området Brunnsbo/Backa. I detta avsnitt i podcast Demokratiresan förklarar Bosse Parbring de politiska motiven för medborgarbudgeten. Du får också höra om effekterna av processen.

Vill du vara med och bestämma över 800 000 kr? Så löd inbjudan till alla som bor och vistas i området runt ”Litteraturstråket” på Hisingen.

Litteraturstråkets medborgarbudget är en pott pengar där Göteborgs Stad bjöd in medborgare att bestämma vilka aktiviteter de ville ha i området längs med Litteraturgatan i Backa och Brunnsbo, säger Klara Wettre.

Kriterierna för medborgarbudgeten gav ramarna för vilka förslag som efterfrågas. De skulle vara av karaktären sociala aktiviteter eller upplevelser samt passa temat ”saker man kan göra eller uppleva tillsammans”. Aktiviteterna skulle också passa för många medborgare.

I första hand skulle aktiviteterna genomföras i området längs Litteraturgatan och inte innebära någon kostnad för deltagare i aktiviteten.

Avsnittet finns där poddar finns.

#119 Litteratursstråkets medborgarbudget

Medverkande

  • Klara Wettre, ungdomskonsulent/samordnare, Fritid Hisingen, Göteborgs Stad
  • Bosse Parbring, 1:e vice ordförande i Förskolenämnden, ledamot Göteborgs Stads kommunfullmäktige
  • Anders Nordh, SKR

Läs vidare

Informationsansvarig

  • Anders Nordh
    Utvecklingsledare

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR








Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.