Publicerad 20 oktober 2023

Publikationer Offentliga fastigheter

Här hittar du publikationer om offentliga fastigheter.

Filtrera resultatet

Det här formuläret postas automatiskt

  • LCC-kalkyler för en hållbar förvaltning

    Varje år görs stora investeringar i offentliga fastigheter, både för att förbättra befintliga byggnader och i helt nya hus. Dessa investeringar får konsekvenser under lång tid framöver.

    Format:PDF

    Utgivningsdag:2017-03-17

  • Överlämning av byggprojekt

    En stor utmaning i offentliga fastighetsorganisationer är att hantera överlämningen mellan projektorganisation och förvaltningsorganisation på ett bra sätt. Rätt information ska nå fram till rätt person vid rätt tillfälle men tydliga gränsdragningar...

    Format:PDF

    Utgivningsdag:2017-02-20

  • BIM – digitalisering av byggnadsinformation

    En av de absolut största potentialerna inom fastighetssektorn som vi kan se i dag är digitaliseringen. Med hjälp av den kan vi både höja kvaliteten och minska kostnaderna. Därför är det viktigt att börja använda sig av BIM.

    Utgivningsdag:2017-02-20

  • Framtidens vårdbyggnader

    Vården står inför stora förändringar och många svåra beslut. Dessa beskrivs i SKL:s trendspaning Hälso- och sjukvården 2035.

    Utgivningsdag:2017-02-13

  • Byggnadsstommens klimatpåverkan

    Träbyggande har en stor potential för att minska klimatpåverkan från byggsektorn. Denna skrift ger dig som läsare en inblick i kunskapsläget kring miljöpåverkan från olika typer av byggmaterial och introduktion till den metod som används för att ber...

    Utgivningsdag:2017-02-02

  • Bygga vackert

    God arkitektur ger en estetisk upplevelse, men bidrar också till långsiktig användbarhet och vikänsla för brukarna. I denna skrift ges exempel på ett antal projekt genomförda i svenska kommuner som visar att god arkitektur inte behöver kosta och att...

    Utgivningsdag:2016-11-22

  • Fastighets- och servicesystem

    Fastighets- och servicesystem

    Fastighets- och serviceorganisationer har idag flera olika system för projektstyrning, drift och administration. Flera synergieffekter går förlorade då dessa system inte kan prata med varandra.

    Utgivningsdag:2016-09-06

  • Strategisk logistik

    Strategisk logistik

    Att använda ett strategiskt synsätt på logistikfrågor innebär att, utifrån vårdens behov, fatta välgrundade beslut som får långsiktiga effekter på flöden och kärnverksamheten.

    Utgivningsdag:2016-05-23

  • Produktionskostnad för skolor

    En stor del av kommunernas investeringar görs i skolor och förskolor. Ofta upplevs kostnaden för byggande av skolor som väldigt hög och det är svårt att se orsakerna till detta.

    Utgivningsdag:2016-05-20

  • Strategier för ökad lokaleffektivitet

    Fler äldre, snabb befolkningstillväxt, ökade krav inom skola och omsorg och stora investeringsbehov medför en ansträngd ekonomi i många kommuner. Det behövs en balans mellan lokalbehoven och lokalbeståndet och en ökad lokaleffektivitet.

    Utgivningsdag:2016-05-12