Publicerad 20 oktober 2023

Publikationer Offentliga fastigheter

Här hittar du publikationer om offentliga fastigheter.

Filtrera resultatet

Det här formuläret postas automatiskt

  • Digital fastighetsautomation

    Att utnyttja digitala lösningar för automatisering av fastighetsdrift, ses idag som ett självklart val för att bidra till att klara dagens och kommande samhällsutmaningar.

    Utgivningsdag:2020-03-02

  • Vägar in till att arbeta med offentliga fastigheter

    Det finns många vägar in och här har vi samlat information om några av dessa oavsett i vilket skede av ditt liv du befinner dig. Hos många offentliga fastighetsförvaltare finns möjlighet till praktik och examensarbete under studietiden.

    Utgivningsdag:2020-02-01

  • Äga eller hyra verksamhetslokaler

    Antalet barn, unga och äldre ökar. Det gör att behovet av välfärd växer och att kommunerna behöver investera stort i lokaler för exempelvis förskolor, skolor och särskilda boenden.

    Utgivningsdag:2019-12-02

  • Beställarvänlig samverkan i byggentreprenad

    En introduktion - nyckelkomponenter för en lyckad samverkan samt referat från workshop.

    Utgivningsdag:2019-06-27

  • Solceller, tio inspirerande exempel

    Allt fler solceller installeras och här kan du läsa om tio inspirerande exempel på solcellsanläggningar runt om i Sverige. Du kan även ta del av lagförutsättningar samt en checklista för hur du kommer igång och vad som är bra att tänka på. Tre av de...

    Utgivningsdag:2019-05-04

  • Upphandla klimatsmart och hållbart

    Hållbar upphandling har under senare decennier utvecklats till ett kraftfullt verktyg i kommunernas händer. Med nya politiska initiativ, lagstiftning, frivilliga verktyg och samarbeten inom området är möjligheterna stora att få mer hållbara produkte...

    Format:PDF

    Utgivningsdag:2019-03-14

  • Lagar och regler som styr hanteringen av innemiljöfrågor i skolor

    I denna broschyr kan du läsa allmänt om lagar och regler samt få fördjupad information om vad som styr hanteringen av innemiljöfrågor och problem i skolan.

    Utgivningsdag:2019-02-12

  • God innemiljö – faktorer som påverkar inomhusmiljön i våra skolor

    Inomhusmiljöproblem är ofta ospecifika och inte självklart kopplade till en viss orsak. Ibland är det lätt att finna orsaken, t.ex. byggnadstekniska brister eller dålig städning , medan det i andra fall kan vara omöjligt.

    Utgivningsdag:2019-02-12

  • God innemiljö – Samhällsdebatt och kunskapsutveckling

    Inomhusproblem i byggnader har diskuterats sedan 1970-talet då de första rapporterna om besvär kom. Den här rapporten ger en tillbakablick på hur debatten sett ut och var vi står idag.

    Utgivningsdag:2019-02-12

  • Statusbedömning av fastigheter

    Det finns flera anledningar att genomföra statusbedömningar av byggnadsverk. Den kanske vanligaste är att på ett så objektivt sätt som möjligt bedöma underhållsbehov och prioritera underhållsåtgärder, men även att på en övergripande nivå påvisa stat...

    Format:PDF

    Utgivningsdag:2019-01-22