18 september 2020
Prenumerera på Kurser

Utbildningsfilmer om jämförelse och analys i databasen Kolada

Utbildningarna kan du ta del av direkt på RKA:s webbplats. De är kostnadsfria och på en grundläggande nivå. De handlar om hur du praktiskt arbetar i databasen Kolada och använder verktygen för jämförelse och analys.

 • Fri sökning - export av data till Excel
  I filmen får du veta hur du exporterar ditt urval från Fri sökning till Excel. Det vill säga hur du får med dig tabellen, du har på skärmen, med ditt urval av nyckeltal för kommuner och regioner till Excel.
 • Fri sökning - nyckeltal per enhet
  För att se resultatet för en enskild skola, hemtjänstgrupp eller särskilt boende använder du med fördel funktionen Fri sökning – enhetsvisning – i Kolada. Här visar RKA dig hur du kan arbeta med enhetsvisningen i databasen.
 • Fri sökning del 1 - 6 - om att arbeta med funktionen i Kolada
  Instruktionsfilmer som visar hur du använder funktionen Fri sökning i Kolada. Filmernas innehåll bygger på varandra därför rekommenderar vi dig att du ser dem i kronologisk ordning från del 1 till och med 6.
 • Jämföraren för kommuner
  Filmer (en kort samt en längre version) som visar hur du använder verktyget Jämföraren i Kolada. I Jämföraren får du snabbt en översikt av verksamheten. Urval och vyer är färdiga. Utbildningen riktar sig till kommuner.
 • Jämföraren för regioner
  För dig som vill göra jämförelser mellan regioner finns verktyet Jämföraren i Kolada. RKA lär dig grunderna som hur du tar fram ett jämförelsediagram, trenddiagram och hur du hittar mer information om nyckeltalet.
 • Nyckeltal per enhet i Jämföraren

  Många av nyckeltalen i Kolada finns per enhet, det vill säga per skola eller hemtjänstgrupp. I filmen visar RKA dig hur du hittar resultat per enhetsnivå i verktyget Jämföraren.

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tipsa:Tack för att du hjälper oss!