5 april 2019
Prenumerera på Kurser

Använda Koladas verktyg

På en grundläggande nivå visar vi dig hur du praktiskt använder de verktyg som databasen Kolada erbjuder för jämförelser och analys.

 • Kostnadsnyckeltal
  Vi går igenom olika kostnadsnyckeltal, var du hittar dem i Kolada och vilka som lämpar sig för jämförelser. Utbildningen är för både kommuner och landsting.
 • Fri sökning i Kolada - del 1
  I filmen om fri sökning får du veta hur du kan skapa ditt eget urval av nyckeltal, kommuner och regioner och år, presentera dem i tabell, olika diagram eller karta, du kan exportera till Excel. Utbildningen riktar sig till kommuner och regioner.
 • Jämföraren för kommuner
  Filmen visar hur du använder verktyget Jämföraren i Kolada. I Jämföraren får du snabbt en översikt av verksamheten. Urval och vyer är färdiga. Utbildningen riktar sig till kommuner.
 • Jämföraren - nyckeltal per enhet
  Många av nyckeltalen i Kolada finns per enhet, det vill säga per skola eller hemtjänstgrupp. Filmen visar RKA dig hur du hittar resultat per enhetsnivå i Jämföraren.
 • Inmatning av uppgifter inom KKiK i Kolada
  Inom projektet Kommunens Kvalitet i Korthet, (KiKK) är det möjligt att rapportera in egna uppgifter direkt i Kolada. I den här filmen visar vi dig hur du går till väga.

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tipsa:Tack för att du hjälper oss!