27 april 2020
Prenumerera på Kurser

Webbutbildning – jämförelse och analys i Kolada

Utbildningarna kan du ta del av direkt på RKA:s webbplats. De är kostnadsfria och handlar om Kolada hur du praktiskt använder och arbetar i databasen för dina jämförelser och analyser.

Använda verktygen i Kolada

På en grundläggande nivå visar RKA dig hur du praktiskt använder de verktyg som databasen Kolada erbjuder dig för jämförelser och analyser.

 • Jämföraren för kommuner
  Filmer, en kortare och längre version, som visar hur du använder verktyget Jämföraren i Kolada. I Jämföraren får du snabbt en översikt av verksamheten. Urval och vyer är färdiga. Utbildningen riktar sig till kommuner.
 • Jämföraren - nyckeltal per enhet
  Många av nyckeltalen i Kolada finns per enhet, det vill säga per skola eller hemtjänstgrupp. Filmen visar dig hur du hittar resultat per enhetsnivå i Jämföraren.
 • Fri sökning i Kolada - del 1 till och med del 6

  Instruktionsfilmer som visar hur du använder funktionen Fri sökning i Kolada. Filmernas innehåll bygger på varandra därför är upplägget att du ser dem i kronologisk ordning från del 1 till och med 6.
 • Exportera nyckeltal och Spara mina val i Kolada
  Här visar RKA dig hur du hämtar nyckeltal från Koladas verktyg Jämföraren och tar med nyckeltalen till Fri sökning samt sparar dina val.

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tipsa:Tack för att du hjälper oss!