14 januari 2020
Prenumerera på Aktuellt från RKA

Aktuellt

 • Nyckeltal för effektivitet i Kolada, webbseminarium
  RKA arrangerar ett webbseminarium då vi visar nyckeltal för effektivitet i Kolada. Vi kommer att berätta om vårt uppdrag men huvuddelen handlar om hur du hittar nyckeltalen i Kolada samt hur du kan ha nytta av nyckeltalen i ditt analys- och jämförelsearbete.
  2020-09-18
 • Kolada – fortsättningskurs i Fri sökning, webbutbildning
  I utbildningen är Koladas fria sökning och analys i fokus. Du som deltagare får träna på att bygga egna tabeller och visualiseringar. Du får vägledning som syftar till att ge dig bättre struktur i analysarbetet.
  2020-09-10
 • Kolada – grundkurs i Fri sökning, webbutbildning
  Vid den här utbildningen lär du dig grunderna i Fri sökning och jobbar direkt mot Koladas databas. Du bygger egna tabeller och visualiseringar, helt efter dina behov och önskemål. Vi visar hur du söker fram data och hur du visualiserar nyckeltalen i olika diagram. 
  2020-09-09
 • Nytt analysverktyg presenteras inom funktionshinderområdet
  RKA tillsammans med Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) presenterar ett nytt analysverktyg - Koll på funktionshinderområdet - för kommuner. Presentationen sker via webben och är kostnadsfritt.
  2020-08-27
 • Nyckeltal för kommunens produktivitet och effektivitet 

  RKA lanserar en nyckeltalssamling som ger möjlighet att analysera produktivitet och effektivitet i kommuner. Genom nyckeltalen får den kommunala verksamheten underlag till prioriteringar och utveckling.
  2020-08-20
 • Analysera skolresultaten med Kolada
  RKA och Sveriges Kommuner och Regioner arrangerar en utbildning för dig som vill arbeta med analyser och jämförelser av resultat med hjälp av nyckeltal i den öppna databasen Kolada.
  2020-07-01
 • Få koll på äldreomsorgen i din kommun, webbutbildning
  RKA och Sveriges Kommuner och Regioner arrangerar utbildningen. Efter utbildningsdagen kan du analysera äldreomsorgen i din kommun med hjälp av den statistik som finns tillgänglig genom nationella insamlingar.
  2020-07-01
 • Formulär för att rapportera in uppgifter till KKiK 2020
  Flera av måtten inom olika områden för KKiK genomför kommunen egna insamlingar av uppgifter. RKA publicerar ett antal ifyllnadsformulär för datainsamlingen. Du ska rapportera in uppgifterna i Kolada senast 30 oktober 2020.
  2020-06-17
 • Kolada har fått en ny välkomstsida och verktyget Fri sökning har utvecklats

  Databasen Kolada har fått ett nytt utseende på sin startsida. Verktyget Fri sökning har fått ett efterlängtat lyft i form av nya funktioner, ny layout och Fri sökning är nu mer användarvänligt. 

  2020-03-31
 • Inställda utbildningar men erbjudande om extra stöd

  I det rådande läget så måste tyvärr många av RKA:s kommande utbildningar ställas in på grund av risken för spridning av coronaviruset. Men vi erbjuder kommuner och regioner extra tid för stöd via Skype, mejl eller telefon.

  2020-03-20

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tipsa:Tack för att du hjälper oss!