26 september 2018
Prenumerera på Kurser

Använda Koladas verktyg

På en grundläggande nivå visar vi dig hur du praktiskt använder de verktyg som databasen Kolada erbjuder för jämförelser och analys.

 • Kostnadsnyckeltal
  Vi går igenom olika kostnadsnyckeltal, var du hittar dem i Kolada och vilka som lämpar sig för jämförelser. Utbildningen är för både kommuner och landsting.
 • Fri sökning i Kolada - del 1
  I filmen om fri sökning får du veta hur du kan skapa ditt eget urval av nyckeltal, kommuner och landsting och år, presentera dem i tabell, olika diagram eller karta, du kan exportera till Excel. Utbildningen riktar sig till kommuner, landsting och regioner.
 • Jämföraren för landsting och regioner
  Filmen visar hur du använder verktyget Jämföraren i Kolada. I Jämföraren får du snabbt en översikt av verksamheten i ditt landsting. Urval och vyer är färdiga. Utbildningen riktar sig till landsting och regioner.
 • Jämföraren för kommuner
  Filmen visar hur du använder verktyget Jämföraren i Kolada. I Jämföraren får du snabbt en översikt av verksamheten i din kommun. Urval och vyer är färdiga. Utbildningen riktar sig till kommuner.
 • Jämföraren - nyckeltal per enhet
  Många av nyckeltalen i Kolada finns per enhet, det vill säga per skola eller hemtjänstgrupp. Filmen visar hur du hittar resultat per enhetsnivå i Jämföraren.
 • Medelvärden i Kolada
  I Kolada är det möjligt att jämföra sin kommuns eller sitt landstings resultat med olika medelvärden. Här får du veta hur du gör i Kolada.

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tipsa:Tack för att du hjälper oss!